Boşluk Metinleri

BOŞLUK diyebileceğim yerlerden yazıların geliyor ... O tuhaf çatlaklarımdan sızıyor anlamların. Ve ışık vuruyor penceresiz dünyama... bilincimin acımasız çatlaklarından..
SEN benim KARANLIĞIMSIN...

15 Aralık 2010 Çarşamba

Fight Club (Dövüş Kulübü) - Replikleri


Fight Club (Dövüş Kulübü) - Replikleri

mobilya satın alırsınız. kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe.kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin,en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz. sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız.bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.

***

bizim kuşağımız büyük bir savaş görmedi, büyük bir buhran yaşamadı, ama bizim de bir savaşımız var.büyük bir ruhani savaş bu. kültüre karşı büyük bir devrim hazırlıyoruz.büyük bir buhran bizim hayatlarımız. biz ruhani bir buhran geçiriyoruz.

***

insan uykusuzluk çekerken aslinda hiç uyuyamiyor ve hiçbir zaman da uyanik kalamiyor.

***

bize dünyanın bokundan ve pisliğinden başka bir şey bırakmadılar.

***zaman geçtikçe sıfır noktasına yaklaşıyoruz

***

ağzınızda bir silah varken ve silahın namlusu dişlerinizin arasındayken ancak sesli harflerle konuşabilirsiniz.

***

hiçbir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur.hiçbir zaman halimden memnun olmayayım.hiçbir zaman kusursuz olmayayım.kurtar beni, tyler, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar.

***

çünkü ancak kendimi mahvederek ruhumun gerçek gücünü keşfedebilirim.

***

belki de kendimizi daha iyi bir şeye dönüştürmek için her şeyi kırıp dökmemiz gerekiyor.

***

dövüş bittiğinde hiçbir şey çözülmemişti, ama hiçbir şeyin önemi yoktu.

***

bu senin hayatın ve anbean sona eriyor.

***

her akşam ölüyor ve her sabah doğuyordum.

***

tyler bana bir garsonluk işi buluyor, sonra ağzıma bir silah sokmuş ve diyor ki,sonsuza kadar yaşamak istiyorsan, ilk adım olarak ölmek zorundasın.

***

bir süre sonra herkesin hayatta kalma oranı sıfıra iniyor

***

Kavga etmeden nasıl bir şey olduğunu bilemeyiz.Yara izim olmadan ölmek istemiyorum.Hadi,hevesim geçmeden vur bir tane!

***

Sahip oldukların sonunda sana sahip oluyor!!!

***

Evet,biz tüketiciyiz.Tutkulu bir yaşam tarzının yan ürünleriyiz.Cinayet,suç,fakirlik bunlar beni ilgilendirmiyor.Benim için önemli olan magazin dergileri.500 kanallı TV,iç çamaşırım da kimin adının yazdığı…

***

Ve sonra bir şey oldu.Kendimi bıraktım sonsuzlukta kaybolup.Karanlık sessizlikle bütünleştim.Özgürlüğü buldum.Ümidin kaybolması özgürlük demekti.

***

bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor.sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun.bir kolu çek.bir düğmeye bas.neyi neden yaptığını bilmiyor, sonra da ölüp gidiyorsun.

***insan sevdiklerini öldürür diye bir söz vardır ya; aslında bakın, insanı öldüren de hep sevdiğidir.

***

uçaklara neden oksijen maskesi konulduğunu biliyor musun??? çünkü oksijen kafa yapar ve birden bire bütün vücudun rahatlayıp gevşerAcil durumda panik halde derin nefesler alırsın buradan belli oluyor saatte bin kilometre hızla suya acil iniş hiç panik yok hindu inekleri kadar sakinler.

***

Beyler,dövüş kulübüne hoş geldiniz.Dövüş kulübünün ilk kuralı Dövüş kulübünden söz etmemektir.Dövüş kulübünün ikinci kuralı “kimseye” kulüpten söz etmemektir. Dövüş kulübünün üçüncü kuralı biri “pes” derse,sakatlanırsa yada bayılırsa dövüş sona erer.Dördüncü kural,yalnızca iki kişi dövüşür. Beşinci kural dövüşler teker teker yapılır.Altıncı kural t-shirt ve ayakkabı yok. Yedinci kural dövüş gerektiği kadar sürer.Sekizinci ve son kural eğer bu dövüş kulübünde ilk gecenizse dövüşmek zorundasınız.


***

o sarmalayıcı karanlıkta, başka birinin kolları arasına hapsolmuşken,hayatta elde edebileceğiniz her şeyin sonunda çöpe gideceğini anladığınız zaman ağlamak çok kolaydır.

***

sevdiğiniz herkesin size sırt çevireceğini ya da öleceğini fark ettiğiniz zaman ağlamak kolaydır.

***

zaman aralığını yeterince uzun tutarsanız, herkesin hayatta kalma şansı sıfıra düşer.

***

uykusuzluk böyledir işte. her şey çok uzaklardadır, bir kopyanın kopyası gibi.dünyayla arana öyle bir mesafe sokar ki, ne sen bir şeye dokunabilirsin, ne de bir şey sana.

***

bütün umutlarınızı kaybetmek özgürlüktür.

***

her kalkış ve inişte, uçak bir tarafa doğru fazlaca yattığında, kaza olsun diye dua ederdim.hepimizin çaresizlik içinde öleceği, insan bedenlerinin uçağın gövdesinde sıkışıp kalacağıo anı düşünmek uykusuzluğuma ilaç gibi gelir, üstüme dayanılmaz bir uyku çökerdi.

***

bazı insanlar gece insanıdır. bazıları da gündüz insanıdır.

***başka bir yerde, başka bir zamanda uyanabilseydim, başka bir insan olarak uyanabilir miydim?

***

dövüş kulübünde geçen bir geceden sonra, gerçek dünyadaki her şeyin ses ayarı kısılmış gibi olur.

***

bazen bir şey yapar ve belanızı bulursunuz. bazen de yapmadığınız şeyler size belanızıbuldurur.

***

işyerinde, koridorda insanların yanından geçerken, herkesin küçük düşmanca yüz’üne karşı tamamenzen bir tavır takınıyorum.

***

kendi cerahatli ve hastalıklı çürümemi kucaklıyorum.

***

tyler diyor ki, ben henüz dibe vurmaya yaklaşmamışım bile. ve eğer sonuna kadar düşmezsem,kurtarılmam olanaksızmış. isa çarmıha gerilerek yapmış bunu. sadece para, mülkiyet ve bilgiden vazgeçmen yeterli değil,diyor tyler.bu bir hafta sonu tatili değil. kendini geliştirmeye sırt çevirmeli ve felakete doğru koşmalısın.

***

“kovulmak” der tyler, “herhangi birimizin başına gelebilecek en iyi şey olurdu.böylece havanda su dövmekten kurtulur ve hayatlarımızla bir şey yapardık.”

***

marla’nın hayat felsefesi, bana söylediğine göre, ölmeye her an hazır oluşu.marla’nın hayatındaki trajedi ise ölmüyor oluşu.

***

güzel ve emsalsiz bir kar tanesi değilsin. herkes gibi sen de o çürüyen organik maddeden yapılmasın.

***

kültürümüz hepimizi aynı yaptı. artık kimse gerçek anlamda beyaz ya da siyah, zengin ya da yoksul değil.hepimiz aynı şeyi istiyoruz. teker teker, hiçbirimiz hiçbir şey değiliz.

***

hangisi daha kötü, cehennem mi, hiçlik mi?

***

burada yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum bu potansiyeli görüyorum ve hepsi heba oluyor...lanet olsun bütün bir nesil benzin pompalıyor,garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde nefret ettiğimiz işlerde çalışıpgereksiz şeyler alıyoruz bizler tarihin ortanca çocuklarıyız bir amacımız yada yerimiz yok ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı bizim savaşımız ruhani bir savaş en büyük buhranımız hayatlarımız televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımızıinandık ama olmayacağız bunu yavaş yavaş öğreniyoruz ve o yüzden çok çok kızgınız...

***

dövüş kulübünde geçirdiğiniz zaman boyunca, banka hesabınız değilsiniz. işiniz değilsiniz.aileniz değilsiniz ve olduğunuzu düşündüğünüz kişi değilsiniz.

***

“şunu unutma” diyor tyler. “peşinde olduğun insanlar, muhtaç olduğun kişiler.biz senin çamaşırını yıkayan, yemeğini pişiren ve önüne getiren insanlarız. senin yatağını biz yapıyoruz. uykudayken seni biz koruyoruz. ambulanslarını biz kullanıyoruz. telefonlarını biz bağlıyoruz. bizler ahçıyız, taksi şoförüyüz ve senin hakkında her şeyi biliyoruz. sigorta bildirimlerini,kredi kartı ödemelerini biz takip ediyoruz.hayatının her alanını biz denetliyoruz.”

***

bizler eşşiz değiliz.süprüntü ya da pislik de değiliz.biz sadece biziz.biz sadece biziz ve hayatta başımıza gelenlerin bir nedeni yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder